Počitadlo prasáků

pátek 12. října 2012

#19: Feral Kids part II: Oxana Malaya

Jsme tu zase. Je na čase se na chvíli odmlčet o umělecka jakéhokoli směru a podivát se na nějakou solidní retardaci.Po krátké odmlce kout opět poskytuje Specter s jeho podivuhodým pátráním po Feral Kids.

Feral Kids: Oxana Malaya


V dnešním díle Feral Kids se podíváme na Oxanu a její dětství strávené v psí smečce.

 Oxana se narodila v roce 1991 a nalezená byla ve věku 8 let. Našli jí v psím výběhu, kde žila společně se psy. Rodiče se nebyli schopni o Oxanu postarat, protože byli závislí na všemožných dobrotách, které na Ukrajině vaří a ve 3 letech ji nechali venku na pospas osudu.




Oxana se ukryla v psí boudě za jejím domem. Psi se Oxany ujali a ona si adoptovala jejich chování a zvyky. Oxana si přivlastnila většinu psího chování, takže uměla štěkat, výt a pohybovat se jako pes (viz. fotka a video). Dokonce si očichávala jídlo, předtím než ho snědla. Jediné slova, které si ze svého dětství pamatovala, bylo „ano“ a „ne“. Často v noci opouštěla boudu a vydávala se hledat potravu. Jedla skoro všechno, co našla, takže musela jíst odpadky, syrové maso a dokonce i mršiny zvířat. Její smysly se také přizpůsobily, takže měla extrémně vyvinutý sluch, čich a zrak.



Oxana mohla být nalezena mnohem dřív, ale sousedi její přítomnost ignorovali. Sociální úřad umístil Oxanu do dětského domova, kde se ji snažili naučit lidské chování. Ve 20 letech se naučila znovu mluvit, ale nikdy se celkově nezotavila. Osvojila si základní lidské chování a jedná jako člověk, ale její psychika utrpěla nenávratné škody. Nejraději tráví čas se psy a nikdy nepřestala spát v klubíčku. Trpí mírnou retardací a pří náznaku sebemenšího stresu se začne chovat jako pes. Zbytek svého života stráví v institutu pro mentálně choré.


Video o Oxaně v Aj, hned ze stratu je vidět její typické chování a držení těla, když byla nalezena.

V dalším díle se podíváme na opičího chlapce z Ugandy, který byl svědkem vraždy vlastní matky a utekl z domu do džungle.

-Specter





Žádné komentáře:

Okomentovat