Počitadlo prasáků

středa 10. října 2012

#18 : double TOP 5: Creepy Songs

V dalším hudebním okně tohohle blogu opět nezažijem příliš mnoho bžundy. S Chirurgem jsme si zadali celkem obtížný úkol a to vybrat Topku písní, které jsou vyloženě k posrání. Aby jsme se nehádali kdo má víc creepy vkus, postujem svoje TOPs oddělně. Předem zvažte, a následně si užijte poslech...

TOP 5 by Lukács


#5: Aphex Twin - Come to Daddy (Come To Daddy EP)


abych se na chvíli odsmrděl o metalu, nebude od věci začít jinde. Konkrétně v elektronice.Za sebe vybírám (už podle názvu) creepy věc 'Come to daddy' od IDM experimentátora Aphex Twina. Můžeme pochybovat o tom, zda AT někdy udělal normální track a tohle není žádná výjimka. Creepy synťák, rozsekané breakcorové bicí a zejména vokál opakující fráze "I want your soul" a "Come to daddy" tvoří z tohohle tracku ultimátní hymnu pro pedofily. Když si tenhle zážitek navíc obohatíte náležitě creepy videem, tak to fakt stojí za to.




#4: Thorr's Hammer - (Norge Dommedagsnatt EP)



Je škoda, že banda Thorr's Hammer dala za svou existenci jenom jedno EP, protože kdyby šlo ve všech případech o takovéhle bahno, byl by svět zas o něco hnusnější. Norge ze začátku nastavuje díky ponurému ženskému vokálu poměrně pohřební atmosféru. Zdá se, že nejde o nic speciálního, když najednou MRD. Kapela jebne do kytar a sluníčková nálada je najednou pryč. Po malé chvilce opět nastoupí ženský vokál, teď ale v podobě brutálního growlu, který by klidně mohl zahanbit i několik chlapských metalových vokálů. Naprosto boží věc pro pohřební obřady.


#3: Portal - Outré (Outré)



Co by to bylo za creepy song list, kdyby tu chyběly nějaké pořádné hluky. Můj hlukový přídavek však bude od kapely, která se na noise obyčejně neorientuje. Nicméně, jestli si chcete zkusit, jak to asi zní na cestě do pekel, hned zapínejte. 
Jak už jsme zmínil v předešlém koutu, Portal jsou jednou z nejtemnějších hudebních věcí vůbec. Dalo by se vlastně jet náhodně prstem v jejich diskografii a dát tu cokoliv. 
Outré ze stejnojmenné desky bez žádné srandy kolem na posluchače háže nezřízenou hlukovou atomovku. Všechno navíc postupně graduje a aby toho nebylo málo, hluk občas obohatí i Curatorovo evil hučení.



#2: Sunn O))) - Aghartha (Monoliths & Dimensions)



Je jasné,že tady Sunn prostě nesmí chybět. Tahle specifická doom banda z New Yorku prostě ví jak na to. Jejich koncerty v kostelech (kde se mimochodem při v vstupu fasují špunty do uší) musí jednoznačně být zážitkem na celý život.
 Jako jejich nejvíc creepy věc jsem vybral "Osmnáctiminutovku 'Agharatha'. Track na nic nečeká a hned od prvního tónu vrhne klasický Sunn O))) riff natažený až doprdele. Atmosféra najíždí. Někde před polovinou songu začne pomalu nastupovat ponurý vypravěčský vokál připomínající Miloše Zemana na heráku. Aby toho nebylo málo, jsou pro dokreslení ke konci přidávány zvuky praskání, šumu a hučení.
No a teď si teda sedněte, zalistujte v Lovecraftovi a pouštějte Sunn. Ideální věc pro deštivé dny strávené v chatě u lesa.

At the poles of the world
In the labyrinth of lost directions
Mankind's falsehood is the weight of gravity
Current current current

#1: Diagnose: lebensgefahr - Transfromalin (Transformalin)



Jestli jsou ty povídačky kolem Nattramna kecy nebo ne je teď celkem jedno. Hlavní je, že to pěkně dokresluje tohle nechutné atmo. 
Ve zkratce se povídá o tom , že se frontman black metalové kapely Silencer řezal při nahrávání do rukou, aby vyloudil ten nejhnusnější scream. Následně si  prý uřezal ruce, a nahradil je prasečíma nohama. Potom, co zarazil sekeru do mozkovny malé holčičky na pískovišti měl být převezen do psychiatrické léčebny, kde měl následně vzniknout projekt Diagnose: Lebensgefahr . A z toho taky pochází pecka 'Transformalin'. Usměrněný hluk doplněný o občasné mlácení bicích vytáří totálně schizofrenní atmosféru. Když na scénu přichází vokál s hláškou 'PULL OUT MY TEETH', tak končí veškerá prdel. Takhle nějak si představuju totální dno.




Za mě je teda těžko říct, jestli je tohle umístění relevantní. Berte to teda spíš jako seznam, než jako žebříček.

TOP 5 by Chirurg


 A máme tu pět skladeb, ze kterým mi leze mráz po zádech. Bojím se divných věcí, takže nevím jestli každý bude naplno souhlasit. Ale čekají nás masový vrazi, zoofilie, sebepoškozování a jiné utrpení, takže to bude určitě bžunda. 

5. Bile - Suckpump (Suckpump - 1994)

První kapelou na tomto seznamu jsou američtí Bile s jejich debutem "Suckpump". Ale toto relativně ok industriální album končí touto schýzou. Tenhle ambientní hukot obsahuje tolik divných a creepy samplů, že jen tak z hlavy nevyleze. Viz různé výkřiky, bzučení much nebo náhodný zvuk pochodu. Ale ten hlavní je samozřejmě borka, která podle toho jak to zní, zažívá kvalitní orgasmus a najednou se ozve osel. Co se k čertu děje v téhle písničce?! Pokud Vám zoofilie při zvucích poletujících much nepřijde creepy, tak nevím. Ale aspoň, že úplný konec songu je povznášející a pozitivní. Nicméně tato písnička nastaví standart dalších čtyř, co budou nadcházet. Pokud nemusíte podobné hlukové stěny, tak mám pro Vás špatné zprávy. Ehm, spoilery.



4. Intestinal Disgorge - Abject Horror (Abject Horror - 2012)

IxDx je velice sexy kapela. Ať dělají goregrind bordel o 50ti skladbách, nebo čirý hluk, tak vždy patří mezi největší extrém co lidské ucho uslyší. A albem "Abject Horror" si asi řekli, že udělají něco, co odradí každého. Nicméně relativně překvapili závěrem alba, což se dá popsat jako nějakou noisecorovou psychedelii na DMT.  Věci skřípou, bzučí a vše zní, jako kdyby se hudba bortila. Ano, zní to jako vražda hudby; čirý teror. Sluchátka přestávají fungovat, děti brečí a slabé povahy už dostali mozkovou mrtvici. Album "Abject Horror" je zdarma pro stažení, ale neříkejte, že sem Vás nevaroval! 
 

Tento přesný song na Youtube není, tak zde je podobný

3. Deathpile - Kenworth (G.R. - 2003)

Chtěli jste někdy slyšet, jak to zní masovému vrahovy v hlavě (za předpokladu, že jedním nejste)? Deathpile je násilný powernoise projekt Jonathana Canadyho (také Dead World a Angel of Decay) a album "G.R." má fungovat jako sonda do mysli sériového vraha Garyho Ridgwaye. Ten má na starosti smrt 50ti žen, ale přiznal se k dvojnásobku. Celé album působní jako jeden obrovský záchvat hnaný sexuální perverzí, nenávisti k ženám a násilím. Song "Kenworth" a jeho stěna hluku opravdu zní jako pulzující psychotická nenávist. Zkreslené samply z výslechů tomu dodávají značnou dávku nepříjemnosti a projeví se i sám Gary. Deathpile jsou neskutečný nápor na Vaše smysly. Pravá hudba pro pravé psychopaty.

They even call me G.R.
They think thats fucking funny...
Whos laughing now?



2. Dead World - Orgy of Self Mutilation (The Machine - 1993)

Jo jo, další pan Jon Canady (je snad něco co neumí). Američtí Dead World jsou snad nejvíce přehlíženou kapelou industriálního metalu. Což je škoda, protože neznám jinou kapelu, která dokáže složit takto temné a mrazivě creepy písně. A "Orgy of Self Mutilation" je naprostý vrchol. Vždycky jak ji slyším, tak se musím dívat po místnosti, jestli náhodou za mnou něco nestojí. Pustit si tohle o půlnoci v absolutní tmě do sluchátek je zážitek. Hudebně je to velice jednoduché, neustálá smyčka s pár samply a místy operní zpěv, ale svou jednoduchostí je to geniální. Kdyby na konci bylo nějaké hlasité třísknutí, tak se poserete až za ušima. Zároveň celé album "The Machine" mi připomíná sérii šok-dokumentů Traces of Death a její hustou atmosféru plnou mrtvých, rozpitvaných, popravených a nemocných lidí. Ideální creepy kombo bych řek. No a teď běžte poslechnout nějaké Dead World sakra! Zlepší Vám život!  




1. Cattle Decapitation - Men Before Swine (Humanure - 2004)

Tento song obsahuje něco, co ostatní nemají a proto je číslo jedna. Všechny ostatní jsou velice zneklidňující, děsivé a všeobecně creepy, ale ani jeden z nich neobsahuje autentickou audio nahrávku z jatek, kde trpí živé prasata. Američtí Cattle Decapitation jsou proslavení svým vegetarianismem a jako milé překvapení pro nás konzumenty masa nechali tento track. Do jakési strojové kakofonie je vsazeno nebohé kvičení prasat a urážky zaměstnanců, kteří se tím očividně baví. Vegetariána to ze mě hned neudělalo, ale prasátek je mi líto, protože tohle opravdu nezní jako bezbolestné zacházení. Myslím, že tenhle song se s ledovým klidem poslouchat nedá a něco se ve člověku hne. Ale to by pro dnešek stačilo, děte spát, hezké sny. Ať se Vám zdá třeba o prasátkách.
... Počkat.   



Takhle teda vypadají naše výběry creepy songů. Rozhodně se s podobnými žebříčky budeme vracet. V jednání jsou zatím Deppresive a Bizarre song lists. Doufáme, že si tuhle seanci pořádně užijete. My zatím jdeme hledat nějaké další hnurdy. pa

Žádné komentáře:

Okomentovat