Počitadlo prasáků

pondělí 1. října 2012

#11: Bizarre Cover CD arts

Načínám druhou desítku. Největším bizárem dneška je pro mě fakt, že v Americké verzi pořadu "... má talent" sedí David Hasselhoff. Na podobnou hranici to posouvá X Factor, kde se tvůrci nestyděli zahrnout do poroty polomrtvou Britney Spears. O tom ale dnešní kout nebude...

Majne "Top" 5 CD bizzare covers


Takže dneska teda o 5 poměrně zvrácených album coverech. Je dost možné, že se k tomuhle topicu ještě někdy vrátím, protože je toho rozhodně více, než jenom 5. Věřím , že se časem najdou i větší prasečiny. Jestli myslíte, že si většinu žebříčku vezme metal, máte pravdu. I přes tento fakt mám v kolekci covery mimo tenhle žánr.

#5 Goretex -The Art Of Dying

Hned nazačátku to teda nenačnu metalem, ale rapperem Goretexem z New Yorku, kterého většina lidi může znát zejména díky jeho roli v crew Non Phixion.
Popravdě tohle album nemám moc naposlouchané, ale Cover jako takový řadím mezi moje oblíbené z Hiphopu. Highlightem tohohle alba byl vždycky kvalitně použitý sampl ze Zombie Ritual od Death v tracku Extreme Makeover.
Popravdě moc nechápu co přesně má cover vyobrazovat, ale vtipně sedící kozel v rouše na mě prostě působí divně.


#4 Gnaw Their Tongues -Eschatological Scatology

Cover desky "Eschatological Scatology" od Holandského hlukovo-black metalového one-man projektu Gnaw their tongues sezřel světlo světa teprve letos. Nutno říct, že to asi není hudba pro všechny, ale i přesto dokáže ve sluchátkách kvalitně dobarvit noční procházku lesem.
Černobíle vyfiltrovaný cover působí hnusně, nechutně, a nejspíš by nikdy neměl být publikován. Co se mu však nedá vytknout - rozhodně sedí perfektně k názvu desky.



#3 Mc Bushpig - Wank Of Death

Teďka zas na chvíli mimo metal, ale né zas tak úplně Daleko. Bushpig a jeho grindový vokál se totiž dokáže vyrovnat nejednomu Deathmetalovému/GrindCorovému frontmanovi.
Jestli na mě něco působí fakt bizarně, pak jsou to zvrácené prasečiny udělány tak, že jsou nakresleny dětskou rukou. A prasata s pérem v ruce obzvlášť.
Kultovní CD Australského magora, který posunul subžánr Horrorcore o pár levelu dál rozhodně ví, jak s tímhle "Uměním" Zacházet.


#2 Mayhem - Dawn of the Black Hearts

Nejsem odborník na Black Metal. Vím o tom vlastně hovno. Můžu tu jenom napsat, že Mayhem byli jedním z nejzásadnějších pilířů zmíněného žánru. O tomhle coveru jsem se dozvěděl v dokumentu "Until the Light Takes Us", pojednávajícím o zásadních momentech Black Metalu.
Ke Coveru. Jo, každý dement si přece může dát rozstřeleného frajera na cover, že. Proto musím ve zkratce objasnit příběh téhle legrace. Na fotce je vyobrazen bývalý (jo, bývalý, hahaha) frontman kapely Mayhem, Dead (trefný nickname, hahaha), pár chvil po jeho sebevraždě. Když ho takhle našel kytarista kapely Euronymous, bylo mu jasné, že musí volat poldy. Předtím však ještě zaběhl pro foťák, vycvakl to, a hle! Cover pro live CD kapely byl na světě!


#1 Pungent Stench - Dirty Rhymes And Psychotronic Beats

Pro mě je ale vítěz top fuj coverů od kapely, o které sice vím úplné hovno, ale když jsem uzřel tenhle cover, hned jsem věděl, že nic horšího jsem asi kurva neviděl. Co to jako je? Kurva Proč?
Tak teda aspoň něco. Pungent Stench jsou tříčlenná Rakouská Death Metalová kapela založena v pozdních osmdesátkách, a podle následujícího coveru si troufám říct, že to asi budou pěkní čůráci!



Jo, Samozřejmě tady chybí kulty od Cannibal Corpse. Proč? Protože kdybych je tu začal srát, bylo by možné, že by si vzali většinu téhle pětky. Kdo jiný by mohl tomuhle vládnout, než kapela, která jenom svými Covery nasrala několik zemí tak, že je zakázaly? Na konec teda přidávám pro korektnost můj oblíbený CC Cover. Ono je celkem jedno, který vyberete. Skoro každý stojí za to. Vincent Locke je ten on! A Ed Repka taky!

Žádné komentáře:

Okomentovat