Počitadlo prasáků

čtvrtek 25. října 2012

#22: Phantasmagoria

Dneska budu psát o hře. Jo, hry se tady ještě neřešily.
Že za ty roky vzniklo už kurva hodně vyjetých her, to musí být všem jasné.  Kdo sleduje Angry Video Game Nerda, ten určitě ví že se solidní bizáry začaly objevovat už na starých nintendo videohrách. Jeden příklad za všechny - Baby Moses ze série 'Bible Adventures' alias vem  bejby Mojžíše a dones ho na konec levelu. Od té doby to šlo poměrně dále. Já jsem se však zastavil v roce 1995. 
To totiž vznikla kultovní Phatasmagoria od vývojářů že Sierry On-Line. No už jenom ten název je bomba. 



Phantasmagoria je horrorová adventura, ve své době unikátní tím, že byla onzačena jako 'interaktivní film'. Celá hra se odehrává ve starém creepy domě, který procházíte s hlavní hrdinkou Adrianne. Hře taky na bizáru přidává fakt, že jsou postavy zdigitalizovány. To znamená, že se normálni lidé objevují v herních texturách. Vypadá to celkem debilně ale bez tohohle detailu bych o téhle hře nepsal. Všechno doprovází pure satanic soundtrack. Nutno dodat, že o rok později vyšla dvojka s epic ponázvem 'A Puzzle Of Flesh'.
Hlavním důvodem proč ale píšu zrovna o této hře jsou filmové scénky, které jsou na svůj rok výroby a na fakt, že jde o hru, dost brutální. Během hrání tedy můžete vidět například zaražení flašky od vína do oka, rozseknutou hlavu, nebo třeba udušení ženské velice unikátním způsobem...

 

Troufám si říct, že Phantasmagoria má na svědomí aspoň pár deviantů, kteří tohle jako malí zmrdi pařili. Hra byla ve své dobře zakázána v Austrálii, a v dalších zemích dostala označení nejvyššího warningu, kvůli zobrazování násilí. 
A přesně proto jsem tuhle srandu vybral. I přesto, že jsou dneska hry už určitě víc násilnější, neviděl jsem víc (doslova) grafickou hru než tuhle. Je sice pěkné, že někomu v Manhuntu někomu rozbodáte oči střepem ale furt se bodá jenom do postavičky :-) . pa!



Žádné komentáře:

Okomentovat