Počitadlo prasáků

pondělí 1. října 2012

#7: Buio Omega

Je tady další pokračování mojí poučné adventůry. Po dvou kapitolách reálného hnusu přejdu zase na moment k fikci. Dneska zase půjde o film - o takový, který mě fakt tvrdě zasáhl do mozku, a žaludku - a to jde přitom o lásku až za hrob.

Buio Omega (1979)


Na tenhle klenot jsme narazili s kamarádem (čao Specter) ještě poměrně jako malé děti na top CZ Horror webu Studna.net . Na to, co nám Buio Omega nadělil, vzpomínáme s tvrdou nechutí dodnes, obzvlášť na jednu scénu, která se nám do zaryla do hlav asi na věčnost, a která se jako hřeb vyskytne na konci článku.

Ve zkratce je Italský snímek Buio Omega (Beyond The Darkness) o Panu Frankovi, zabouchlém do paní Anny. Je tu však ještě jeho služka, které se jejich vztah nelíbí, a díky jejím nadupaným "čarovným" schopnostem nechá Annu scípnout.
Jo, zatím dost slušná demence, ale nic furt proti tomu, co přijde.
Frank se nedokáže ubránit svým citům, a proto si mrtvou Annu vycpe.(nutno dodat že ve preparaci má náležité skills). S tím taky přichází jedna z mnoha zajímavých scén.




Film je z roku 1979, tudíž jsou všechny efekty dělány ručně, což dává tomu všemu hnusu ten pravý šmrnc.

Dále jde hlavně o boj mezi Frankovou vyjebanou služkou, mrtvou Annou nachystanou v posteli, a dalšími nadcházejícími uchazečkami o Frankovo srdce.
Co si teda všechno užijete v tomhle flicku? Mrdání, Nekrofilie, Vražda, smrt, rozklad, hniloba, super hudba od Goblin, guláš... no... asi to stojí za to. V určitých scénách se film začíná dost opírat i o snuff i přesto, že příběh je celkem na úrovni.
Zajímavá je určitě i biografie/filmografie režiséra Joa D'Amata, který se s tím fakt nesral, což jde na počtu jeho filmů vidět.

Určitě se dají najít i nechutnější filmy. Já ale zvolil tenhle film, kvůli specifickému hnusnému feelingu , a hlavně díky ultimátní gulášové scéně, která nám dává s kámošem i po těch letech, leč jde o prostou, a celkem debilní prostříhávačku. Dost lidem to nejspíš přijde jako kokotina, ale to je mi jedno.

Pro zmíněnou gulášovou scénnu klikejte na obrázek, a poé, vyhledejte čas 0:47:40
pa

Žádné komentáře:

Okomentovat