Počitadlo prasáků

sobota 20. října 2012

#21: Mermaid in the Manhole

Mermaid in the Manhole

 

 Takže obecně. Mermaid in the Manhole, v originále 'Manhoru no naka no ningyo' je romanticko-horrorová 'fantasy' hodinovka z roku 1988. Film je čtvrtým dílem série 'Guinea Pig'.
Guinea Pig je šestidílná Japan-Shock série. Tvůrcům jde hlavně o jedno, a to co nejvíc znechutit obecenstvo za každou cenu. První dva díly se soustředí na ultimátní torturu v podobě fake snuff horroru se snahou přesvědčit lidi, že jde o opravdový masakr. Gore provedení v těchto filmech je dost kvalitní, například scéna s vypíchnutím oka smrdí po internetu v podobě gifu už pár let.  Trojka v tomhle moc nepolevuje ale je dělána jako komedie. Čtvrtý díl je však úplně něco jiného a v žánru snad nemá ani obdoby.
 Už podle názvu někdo může tušit, že nejspíš půjde o nějaký bizár. Jo, taky bych si asi nepůjčil horror, který má v názvu mořskou pannu.
Příběh je však poměrně prostý. Malíř se fláká po městě. Aby nasál inspiraci pro své díla zamíří do stoky. Tam se setkává s mořskou pannou. Pro umělce terno jako svině. Bere jí domů, nakládá ji do vany a po chvíli zjišťuje, že panna trpí divnou, rychle se rozvíjející nemocí. Malba včetně veškerého hnusu začíná.



Jak už jsem psal výše, tvůrci se snaží znechutit diváka za všech okolností. Tady jdou na to s pomocí bublavého hnisu, hmoty přípomínající žluč prohnanou černobylem a červy, kteří by se dali počítat po kilech. To všechno na těle zmutované Japonky. Pro docílení ultimátního hnusu jsou používány statické záběry na tekoucí  hmoty z těla panny a na praskající nádory, ze kterých se pomalu táhnou červi všeho druhu . V polovině  už je to všude okolo. Infekce graduje. V  celém filmu se jinak nekoná žádný gorefest (teda až na konec, nějak se ta mrtvola uklidit musí, žejo), jak by fandové téhle sérky podle předchozích dílů asi čekali. Brutalitu něčekejte, hnus jo. Film rozjedete klikem na obrázek pod tímhle. 



Žádné komentáře:

Okomentovat