Počitadlo prasáků

čtvrtek 4. října 2012

#15: Sopor Aeternus


Zdravím. doufám že máte všichni super náladu, protože je čas se podívat na dno největší deprese a mizérie. Všechny emo pozůstatky si dnes přijdou na svoje. Nebude to legranda.

Sopor Aeternus

Jak jsem teda řekl(napsal). Více depresivní věc jenom těžko hledat. Po osvětlení Sopor příběhu všudypřítomná depk dokonce i narůstá.
Co je teda vlastně Sopor Aeternus? Jde o Německý darkwave hudební projekt Anny Varney, která se narodila jako muž. (jo, už po první větě to začíná být weird) .
K pochopení celé této šílenosti je nutné se vrátit pár dekád zpátky. Tehda ještě jako malý kluk vyrůstal "Sopor" se svou matkou, která  na něm testovala extrémní (zejména) psychickou tyranii, spojenou např. se zavíraním do sklepa. Podle rozhovorů se prý už v těchto dobách začala zjevovat touha po "Soporovo" ženském já. V přítomnosti o sobě promlouvá jako o shemale.
Anna Varney sama tvrdí, že prožila 30 let v extrémních stavech depresí, strachu, a samoty. Tyhle stavy vedly až k dočasnému oslepnutí.



Po tomhle zajímavém  příběhu vyrůstání zakládá hudební projekt "Sopor Aeternus and The Ensémble of Shadows"(The Ensémble of Shadows však není skupina), který má fungovat zejména jako autoterapie . Od roku 1989 je teda všechna depka  razantně ventilována do více než deseti alb, a EPs. V hudbě jdou slyšet zejména prvky a nástroje z renesanční a barokní muziky. Sopor  nikdy neudělala live vystoupení. Nemá totiž prý zapotřebí hrát  pro lidi, které nezná.



Kolem téhle bytosti navíc kolují na netu celkem zajímavé pověry. Například to, že prý odkoupila starou márnici uprostřed lesů kde žije sama, což musí zaručeně člověka mírnit od stavu deprese. Dále se prý stýká minimálně s lidma celkově. Například s labelem kominukuje jen po internetu. Stejně je to i s rozhovory, které jsou i na internetu poměrně rare.



Mimo depresivní muziky Sopor taky tvoří neméně depresivní fotky, kde působí jako model. Soporovo přirození je na fotkách odebráno digitálně. Sám sopor si odmítá uřezat dick proto, že je to prý  "v rozporu s jeho duchovní  otázkou".

Žádné komentáře:

Okomentovat