Počitadlo prasáků

čtvrtek 29. listopadu 2012

#35: Suicide forest Jukai

Suicide, it's a suicide. Kdo by řekl, že i sebevrazi budou mít svoje oblíbené místo pro svou zábavu...Asians. Jo, populárním místem pro sebevraždy se stal Japonský les Jukai nacházející se poblíž Fuji, kde se každým rokem zabije zhruba sto lidí. Nejčastějším typem sebevraždy je  oběšení a předávkování. Oběšení výchází skoro vždy. Předávkování není tak efektivní kvůli delší doby procesu.
 
Hned při vstupu do lesa návštěvníky přivítá poměrně vtipná cedule, která se ještě naposledy lidem snaží domluvit větou 'Život je vzácný dar od tvých rodičů. Prosím, mysli na své rodiče a příbuzné. Nedus to v sobě a mluv o svých problémech.' Celkem rád bych viděl statistiku pojednávající v kolika případech cedule fungovala.

Lesem vede turistická stezka, kterou sem tam obklopují zábrany a nápisy, varující náštěvníky, aby ze stezky nesešli kvůli snadnému zabloudění. Já jako nevím ale myslím si, že ukazatele 'sebevrazi tudy' by fungovaly asi stejně (haha).


Pokud se teda někdo vydá na výlet mimo stezku, má vysoce pravděbodnou možnost odnést si nějaký suvenýr. Už na parkovišti před Jukai parkují opuštěná auta. Po celém lese se válí sebevražedné dopisy, bižuterie, oprátky,stany, hadry atd. Při troše štěstí se dají objevit části kostry nebo čerstvý sebevrah - živý, či mrtvý. 


Velkou část lesu v těchto částech lemují barevné provazy a pásky, použité lidmi, kteří se obávali, že se ztratí v případě, že by si svůj čin rozmysleli. Zachytili si proto pásku na začátek trasy a táhli ji až na určené místo aktu. Pokud si teda turista vyhlídne nějakou pásku, má možnost, že na druhé straně objeví poklad.


Pokud teda budete mít náhodou cestu do Japonska a úplnou náhodou kolem Fuji, Jukai je tím ideálním tipem na výlet pro celou rodinu. Zdroj ZDE.


Žádné komentáře:

Okomentovat