Počitadlo prasáků

pondělí 12. listopadu 2012

#29: Trevor Brown

Posledním kreslířským skvostem, kterému jsem věnoval jeden kout (ty vole, to zní debilně) byla nahozena laťka bizarnosti hodně vysoku. Dneska snad ale přinesu něco, co by mohlo svou zvráceností Abrahmsonovi alespoň trocho konkurovat. Trevor Brown totiž za tu zmínku a čas určitě stojí...
Co je na tomhle umělci ale tak Bizarního? Brown totiž naprosto geniálně kombinuje nevinné cute objekty (povětšinou panenky a další hračky) s absolutně odvrácenými tématy, zaobírající se  v mnoha případech sexuálními perverzemi. Většinou jde o fetiše (sado maso, latex...), parafilie (což jsou vlastně sexuální perverze, heh) a někdy zabrousí i do Japonské kultury. Není proto překvapením, když zadáte jeho jméno do googlu a vykouknou na vás obrázky panenek zabalených v igelitu, s hubou od mrdky, ojíždějících dildo nebo skákajících po palouku z čůráků. Jeho díla jsou na internetu většinou vyvěšeny s podnázvem 'Baby Art', což je i název jeho blogu.





Kresby Trevora Browna můžete znát i ve spojení s hudbou. Mimo mnoha výstav a ilustrací do různých knih a jiných publikací má totiž na kontě několik album coverů. Nečekejte však Carly Rae Jepsen. Coverem od Browna se může například pochlubit Death Metalová banda Deicide, breakcorový kolos Venetian snares, Power/Noise/Elektronické legendy Whitehouse a nebo Crystal Castles, kteří si Brownovo dílo půjčili bez souhlasu. Brownů blog je k nalezení ZDE. Doporučuju.






 

Žádné komentáře:

Okomentovat