Počitadlo prasáků

sobota 3. listopadu 2012

#25: Forced Gender Reassignment & Ohrwurm

Dneska jsme pro vás vybrali dva klipy, které tady rozhodně za zmínku stojí. Proč zrovna tyhle dva? Chirurg mi totiž Forced Gender Reassignment nedávno poslal. Oba jsme čuměli jak debilové. Potom napsal, že Ohrwurm (druhý zmíněný klip) je proti tomuhle hadr a já nevěděl, jestli úplně souhlasit. A co myslíte vy?

Cattle Decapitation - Forced Gender Reassignment Video

O své lásce ke Cattle Decapitation bych mohl napsat bakalářskou práci, ale dnes se budu věnovat klipu k songu "Forced Gender Reassignment", který strhl maličký poprask. Cattle Decapitation pochází ze San Diega a hrají směsici death metalu a grindcoru. Jejich videa vždy byli trochu drsnější, ale nemůžou soupeřit s "Forced Gender Reassignment", které neslo slogan - tak drsné, že ho Youtube nebo Vimeo neustojí. Takže si udělejte pohodlí, dem nato!

SAY FUCK GOD!
SAY IT!
SAY IT YOU FILTHY CUNT! SAY IT!
FUCK - GOD! FUCK - GOD!

Klip začíná na demonstraci Westboro Baptist Church (což se dá lehce poznat podle jejich retardovaných plakátků), kde borec unese dva z nich. A abych řekl pravdu, tak mi jich není vůbec líto, protože WBC jsou snad nejnižší forma života na zemi. Ale zpět ke klipu, kde borce načnou pár ranami do obličeje. Povšimněte si také hezkých modrých oček zpěváka Travise Ryana, protože se přesouváme ke krájení varlat. No nedělejte, že jste překvapení; song se přeci jmenuje "Forced Gender Reassignment" (násilná reorganizace pohlaví)! Ale proč by měl borec dostávat všechnu pozornost, když je vedle spoutaná borka. A pokud sem si z tohoto klipu něco odnesl, tak jen to, že mi bude připomínat tampóny. Nicméně druhou věcí bude asi vlastní bolest varlat, protože malé procento bolesti se přenáší přes obrazovku. Pokud se dostanete k hřebíkové pistoli, tak pochopíte. Ale je na čase oběť otočit a zkusit trochu rektální lásky. - Vrtačkou. Krev stříká proudem, střeva se navíjejí na vrták, prostě síla. Hudba a klip pomalu finišují a naše dvojce trochu kolíbavě odejde do západu slunce. Happy end jak nikdy!
Je tedy toto nejbrutálnější klip v dějinách? Nerad hážu kolem sebe superlativy; ale je to možné. Pokud hledáte ten nejvíce zvrhlý, zvrácený fuck-off gore klip, tak tohle je určitě číslo jedna. Žádná cenzura, nahota a násilí je v plné síle a krví se nešetří. A nesmím zapomenout, že i hudba s klipem ladí. Za tvorbu klipu je zodpovědný Mitch Massie, který dále dělal parádní klipy pro Murder Construct nebo The Locust. Jeho tvorbu stojí zato skouknout a doporučuji první CD klip "Kingdom of Tyrants". Nicméně U "FGR" mi bylo připomenuto, proč miluji Cattle Decapitation - protože mě vždy překvapí.


(kliknutím na obrázek otevřete stránku, na které lze zmíněný klip přehrát)

Srovnáni s "Ohrwurm" od Cephalic Carnage - "Ohrwurm" jak jsem ho viděl poprvé, tak byl taky velice šokující klip, nicméně mé varlata zdaleka tak nebolely tak jako u "FGR". Plus, rozjezd klipu mi přijde zdlouhavý a všelijaké havěti se až tak neštítím. Proto hřebíky v penisu a vrtačka v análu byli horší. Nehledě nato, že song se mi líbí více.
Jaké tedy z toho všeho plyne ponaučení? Nebuďte členem Westboro Baptist Church a nic se Vám nestane!

- Chirurg

Cephalic Carnage - Ohrwurm

Druhé video je od skupiny Cephalic Carnage, která hraje taky Grind. Specifičtí jsou zejména tím, že se do svojí hudby nebojí zakomponovat prvky z totálně odlišných žánrů jako v tracku Ohrwurm, kde jde slyšet například trubka. Jo, trubka v grindcoru. Dalším z highlightů jejich tvorby je rozhodně věc 'Dying will be the death of me' , která je boží pochcávkou na celý Deathcore žánr a navíc obrashuje jedno z mých nejoblíbenějších kytarových sól!' O Ohrwurm (resp. o klipu k Ohrwurm) bude taky druhá půlka tohoto článku. Video natočil Michael Panduro, který mimoto natočil videa ještě pro bandy jako Saint Vitus, nebo Job For A Cowboy.

Před rozjezdem téhle prasečiny na nás video ze začátku plivne příznačnou citaci a dalo by se říct, že se celý klip bude kolem tohoto daného tématu nějak motat. Po několika makro záběrěch na těla aktérů klipu, rozlévající se krev a červa na nás video vychrlí pomalu se rozjíždějící mrdačku. Všechno se odehrává jenom na posteli s absolutní absencí kulis a vidět jde všechno. Pokud tohle někdo nevydrží a vzápětí vytáhne dick, bude asi za chvíli litovat. Na scénu totiž znova přichází zmíněná krdev a taky havěť, která předtím měla fungovat asi jako nějaký twisted teaser.Všechno jde vidět. zachází se ale ještě dále. Po pár záběrech na prcání a otevřené rány se klip střihá (najížídí trubka!!!) a zabírá frajera snažícího se narvat si vnitřnosti padajíci z otevřeného břicha zpátky. Následuje plazení, při kterém všechen ten 'bordel' táhne za sebou a vytváří poutavou červenou skrvnu. Co se děje poté, to už je fakt jenom třešní na tomhle zvráceném hovně. Červ z dicka a následná 'exploze'? Fakt? Jo. Doporučuju nevypínat klip při titulcích. Obsahují totiž ještě pár výživných záběrů.

(kliknutím na obrázek otevřete stránku, na které lze zmíněný klip přehrát) 
Jestli bych měl posoudit který je z těchto dvou klipů extrémnější, tak bych asi nevěděl který vybrat. Každý jde totiž úplně jinou cestou. Zatímco video od Cattle jede čistě Eploitační, až snuffový vizuál, Ohrwurm se snaží ukázat hnus nějakou zvrácenou artovou formou. Jestli nemůžete zkousnout záběry na torturu člověka (zejména na 'tamtěch' místech), dostane vás klip od Cattle decapitation. Pokud však někomu vadí červi a vnitřnosti, ohrwurm je pak pro ně. Za mě je teda Forced Gender Reassignment násilnější. Ohrwurm zase odpornější.
-Lukács




Žádné komentáře:

Okomentovat