Počitadlo prasáků

středa 28. listopadu 2012

#34: Asger Carlsen

Existuje asi milion cest, kterými se může bizár ubírat. V některých funguje více, v některých zase méně. Jedna z nejlepších oblastí, kde se dá bizár kvalitně realizovat je určitě lidské tělo a jeho možná deformace jakkýmkoli způsobem. A to nejspíš dobře ví i tenhle zmrd.

Asger Carlsen je devětatřicetiletý Dánský fotograf žijící v New Yorku, který se v začátcích živil focením pro policii a poté přešel k focení reklam do časopisů. Mezi jeho nejznámější práce patří dnes už kultovní mindfuck způsobený  'zdvojením' páru očí na jednom ksichtu.
Za jeho první zásadní (rozuměj bizarní) krok se dá považovat sbírka s názvem 'Wrong', kde Carlsen použil digitální úpravy. Název vznikl díky sebekritickosti autora. V rozhovoru se dokonce nechal slyšet, že je nasrán svojí prací, kvůli toho, že mu objekty na fotkách připomínají nemoce ze 17. Století. Na fotkách jdou vidět šílenosti jako divné humanoidní hmoty, lidé s primitvníma dřevěnýma protézama apod.

Druhým zásadním dílem je pak fotografická sbírka 'Hester', pojmenovaná podle ulice, ve Carlsenteré žije. Tato kolekce se zaobírá nahotou žen. Poznat, zda jde opravdu o ženy můžete maximálně podle kun...genitálií. Celá myšlenka 'Hester' je prý o historických ideálech lidského těla dosažených pomocí řemeslných dovedností...No, po prohlédnutí zmíněných fotek jsem si vybavil možná tak výtvarné řemeslo už dříve zmíněného Johna. U. Abrahamsona. Bez dalších zbytečných keců kolem nabízím ochutnávky.





Žádné komentáře:

Okomentovat